مسائل و اخبار روز پزشکی

در این وبلاگ اخبار و مسائل روز دنیای پزشکی قرار داده خواهد شد

مسائل و اخبار روز پزشکی

در این وبلاگ اخبار و مسائل روز دنیای پزشکی قرار داده خواهد شد

گلوتن چیست؟

جمعه, ۲ آذر ۱۳۹۷، ۰۷:۳۶ ب.ظ

گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو، چاودار (گندم سیاه) و تریتیکال (گیاهی که از پیوند گندم و زیره به وجود می‌آید) یافت می‌شود. بسیاری از مواد غذایی از جمله ماکارونی و نان حاوی گلوتن هستند و تعداد قابل توجهی از افراد پس از مصرف آن دچار واکنش نامطلوب می‌گردند، به این معنی که نباید از مواد غذایی حاوی گلوتن مصرف نمایند. ما در این مقاله به علت استفاده از این ماده و مواد غذایی که این پروتئین را شامل می‌شوند، خواهیم پرداخت.

ارائه اطلاعاتی در رابطه با گلوتن

مصرف گندم از سایر غلات گلوتن‌دار بیشتر است. به گزارش مجله پزشکی آسان طب دو پروتئین اصلی موجود در گلوتن، گلوتنین و گلیادین نام دارند. گلیادین عامل اصلی بسیاری از آثار مخرب بر روی سلامتی انسان است. برخی از محصولات آرایشی و بهداشتی، داروها و مکمل‌ها نیز ممکن است حاوی این ماده باشند. گلوتن در افراد مبتلا به بیماری سلیاک باعث ایجاد آسیب به روده کوچک شده و مشکلاتی را برای آن‌ها به همراه خواهد آورد. بین 0.7 تا ۱ درصد مردم جهان به علت ابتلا به بیماری سلیاک به گلوتن حساسیت دارند. نان، کراکر، غلات و ماکارونی معمولا حاوی این ماده هستند و ممکن است در مواد غذایی مانند سوپ‌ و سس سالاد نیز موجود باشند. جالب است بدانید که اصطلاح گلوتن به معنای چسب است و علت معنای آن به این خاطر است که وقتی آرد با آب مخلوط می‌شود، پروتئین‌های این ماده شبکه‌ای چسبناک تشکیل می‌دهند که از نظر استحکام شبیه چسب است. خاصیت چسبناک بودن آن باعث کشسان شدن خمیر شده و قابلیت پف کردن را به هنگام پخت نان به همراه دارد.

لینک کامل مقاله: آسان طب

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۹/۰۲
fallah nevisandeh

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی